Baka eget knäckebröd
Ingredienser:
5 dl vatten
1 dl hela linfrön
2 msk mörk sirap
1 msk salt
2 dl solroskärnor
6 dl rågmjöl
6 dl dinkelsikt
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda till en deg. Dela degen i tre delar och kavla ut varje del så tunt du kan på en plåt med bakplåtspapper.
Man kan sporra ut rutor innan man gräddar men man kan lika gärna grädda hela kakan som den är och dela sen. Jag gräddade hela kakan och sporrade ut bitar just som den kom ut ur ugnen. På så sätt var de lite förperforerade inför att de skulle brytas
Grädda i ugnen tills den fått färg och blivit krispig.
Om du sporrar ut rutor innan gräddning, räcker det att de är inne 10-12 min
Jag hade den i ugnen ca 15 min, men det beror lite på hur tunn du lyckats kavla kakan.