Våren är här!

Kommentarer
Elisabeth säger:

Superfina bilder du bjuder på, hemlandstoner.
Ja nog är det vackert när det är vitt det måste jag erkänna även om jag inte gillar snö. Men våren är på G, blyga små knoppar sticker upp lite här och där men jag är rädd att de kommer att bli lite kalla om knoppen snart för än är väl inte vintern helt slut. När Vasaloppet är passerat, vilket det snart är, brukar det i och för sig börja lukta vår här i våra trakter i Södermanland, så visst är det nära nu. Tiden går otäckt fort, var inte länge sedan det var jul.
Det där med glass på mogna bananer lät ju himla gott och så enkelt, tack för tipset, måste testas. Först måste jag nog bara sitta och vakta fruktskålen med bananerna för annars ryker just de bruna bananerna i komposthinken när jag vänder ryggen till. Brunprickiga bananer anses ruttna enligt min bästa T. Bananer ska vara gröngula, mer gröna än gula om han får bestämma. Tänk så olika smak man har och tur är väl det.
Fick idag inbjudan till en planerad kusinträff i Umeå i maj, hyrd lokal på Umedalen. Intresseanmälan gick ut nu, behövs ett visst antal som kan komma för att träffen ska bli av. De flesta bor ju inte så långt bort som vi gör så jag hoppas att de kommer ett bli ett släktkalas. Tyvärr kan vi inte åka, vi ska på ett bröllop samma dag, visserligen kul det också men nog hade det varit kul att träffa kusinerna på pappas sida(som jag knappt känner)
Önskar förstås att jag skulle ha kunnat dela på mig.

Ha en riktigt skön helg och snart har vi mars här!
Kram Elisabeth

Svar: Nu när jag skriver till dig har vi hunnit in i mars. Härligt! Dagarna har ofta bjudit på sol och fåglarna kvittrar. Men någon växtlighet där ute syns inte till än på ett bra tag! Det som en gång ska komma är gömt långt under snön.
Men jag såg att syrenen har en del ljusgröna knoppar. Det känns inte bra alls! De kommer säkert att frysa sönder för än är det åtskilliga minusgrader under nätterna!

Det lät spännande med kusinträff. Jag antar att många bor här kring Umeå då träffen blir där. Trist att det skulle vara samtidigt som du hade andra trevligheter planerat.
Mina kusiner på pappas sida känner jag inte heller till så mycket då de flesta bor söderut. Det var många år sedan jag träffade flera av dem. Nån av dem skulle jag nog inte känna igen om vi träffades på stan!
Samma sak med en del kusiner på mammas sida.
Men jag har å andra sidan aldrig varit nån som varit mån om att hålla kontakt bara för att vi är släkt.
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram
Maria

2016-02-25 | 18:41:17
Erik N. säger:

Vårspåren är verkligen mumsiga! Hunden o jag hade en dag ute på sjö-isen här om dagen. Han blev exalterad och sjöng mest hela vägen. Med fruset dregel i mungiporna.. vackert gnistrande i solskenet. Minus sexton idag.

Skorpan säger:

Så ser våren ut för mig med! Solen högt mot klarblå himmel och gnistrande snö, ljuvligt vackert. Att få gå två timmar utan att möta någon är precis vad jag skulle önska....här försöker jag hitta folktomma promenadstråk.
Tycker det ger så mycket mer ro i själen med bara de vilda djurens närhet.
Här var det närmare minus 19 i morse, så det blev en kall men uppfriskande morgonrunda.
Skorpan

Svar: Oj! Det var en kall morgon! Men man vaknar verkligen till av en sån promenad! Jag håller helt med dig Skorpan! De vilda djurens närhet ger verkligen ro i själen! Jag blir så lycklig av bara vetskapen att de gått omkring där jag nu går!
Andra gillar promenader där man kan träffa på folk så man kan prata en stund. För mig ger det mer att få en promenad där jag får rensa tankarna lite! :-)
Ha en trevlig helg!
Kram
Maria

2016-02-26 | 11:10:46
Erikslundsliv säger:

Visst är det kul med alla spår i snön! I morse när jag åt frukost gick räven förbi utanför fönstret med en stor sork i munnen. Det är härligt att ha djuren så nära! Mitt i naturen bor jag liksom du verkar göra.
Trevlig helg!
Kram, Ann

Svar: Jag håller med! Underbart med naturen så nära! Haha! Vilken fin bild jag ser framför mig, med räven som tassar förbi med sorken i munnen! :-) Bra att ha någon som rensar bort lite sorkar!
Kram
/ Maria
Maria

2016-02-26 | 23:02:48
Bloggadress: http://erikslundsliv.blogspot.se
Karin säger:

Har sagt det tidigare, men säger det igen: Så fint det är där du bor i Mellanöstern!
Djurspår gillar också jag, men eftersom det oftast inte är snö hos oss, så blir det mycket spillning och gnagspår som jag tittar på.
Ha nu en riktig fin vecka!
Kram Karin

2016-02-27 | 22:12:59
Bloggadress: http://pixelmojan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: