Tankar och skridskor och djurens spår i snön

Kommentarer
Helena säger:

Så tråkig upplevelse med skridskoåkningen! Själv höll jag på med konståkning tills tränarna sa att jag var tvungen att börja tävla. Då slutade jag. Jag var duktigt, men ville åka för att det var roligt, inte för att jämföra mig med andra.
Visst är det fascinerande det här med djurspår i snön. Det blir så¨påtagligt att djuren finns där.
Ta väl hand om dig med! Hoppas du får en trivsam och fin söndag. Söndagskram från mig!

Svar: Då måste du varit duktig! Men du kanske gjorde rätt som inte började tävla. Det låter på dig som att glädjen hade försvunnit då!Ja djurspåren är verkligen fascinerande!
Ha det fint du med Helena!
Kram
Maria

2016-01-17 | 11:08:57
Bloggadress: http://sciencehelena.blogspot.se/
Marie i Skrifvarstugan säger:

Vackra vinterbilder ! Sån tur att det inte är så mycket snö så att djuren kan hitta mat själva och klara sig. Hoppas det fortsätter så. Här i Östergötland är det inte heller så mycket snö.
Säkert roligt för barnen att få åka skridskor på sjön. Minns att jag inte var särskilt road av skridskoåkande som barn men det blev iaf genom skolan man fick träna på det.
Önskar dig en fin söndag !
Kram

2016-01-17 | 11:53:28
Bloggadress: http://www.mariettsfoto.blogspot.com
Erikslundsliv säger:

Härlig vinterpromenad i djurens spår!
Jag åkte ganska ofta skridskor som barn men det är nog minst 30 år sedan sist, förutom någon gång med mina barn när de var små. Inte var jag duktig, men det var kul ändå!
Kram, Ann

2016-01-17 | 12:08:07
Bloggadress: http://erikslundsliv.blogspot.se
Skorpan säger:

Älskade skridskoåkningen! Antingen på den uppspolade "konstbanan" vid skolan eller på älven, underbart:)
Känner igen den så typiska väskan på din bild, "trunken",
vilken nostalgiresa du bjuder på!
Håller verkligen med dig om att det är svårt att hålla fötterna varma...och fryser man om fötterna fryser man om hela kroppen. Temperaturen var ändå behagligare hos dig, här tampas vi fortfarande med det tredubbla..
Skorpan

2016-01-17 | 12:35:15
Eva säger:

Du visar å fina vinterbilder. Vi hade -12 grader här på dagen, jag var ute och promenerade och tittade också efter djurspår. Vi har pratat om att vi inte ser harar här och jag såg inte ett enda harspår så tydligen finns det inte några.
Som barn gillade jag att åka skridskor men liksom du fick jag väldigt ont i fötterna. Åkte mycket med mina barn också men nu är det längesen, bryter nog benen om jag ska åka nu.
Ha en fin vintervecka!
Kram Eva

2016-01-17 | 19:43:19
Bloggadress: http://vardagochfint.blogspot.com
Karin säger:

Våra första skridskor som jag och min lillasyster hade, spände man på skorna med remmar. Vi tränade på hallmattan, och när det sen var dags att åka var vi riktigt duktiga. Jag bodde i Malmö då, och på gården där vi lekte spolade vaktmästaren så att vi fick en isbana att åka på.
Jag har åkt lite i vuxen ålder med mina barn, men inte med barnbarnen.
Tack för att du delade med dig av din fina vinterpromenad!
Kramar Karin

Svar: Ja såna skridskor har jag sett men aldrig provat att åka med!De är fina! Här hemma har vi såna men de är bara till prydnad. Både ett par som är riktigt gamla och ett par som sambon hade som barn. :-)

Kram
Maria

2016-01-17 | 21:51:21
Bloggadress: http://pixelmojan.se
Marie säger:

Åh vilket fint inlägg i djurens fotspår! Härlig promenad. Du ser ut som en liten tomtenissa med röd luva och röd halsduk - så sött! <3

2016-01-18 | 09:25:14
Bloggadress: http://creativebeingblog.wordpress.com
syster yster säger:

Jag minns att jag åkte lite skridskor som barn tills jag rammlade och slog ryggen sedan åkte jag inte så mycket, men jag har kvar ett par konsåkningsskriskor från då jag va barn , jag har åkt lite med barnen då dom va små men inte nu! Vilka fina inlägg syrran massor med vinter kramar från syrran

Svar: Du får hänga upp skridskorna ute som vinterdekoration! Såna är fina! Jag har ett par som är köpta på secondhand. De hänger vid ytterdörren!
Kram
Maria

2016-01-18 | 16:11:40
Elisabeth säger:

Tack för en fin promenad i ditt vinterland. Kul att jag fick följa med om än på avstånd. Underbar bild från svunnen tid! R
Rätt, en del av oss vill inte ha kyla och snö, tänkte du på mig,haha. Lika bra att försöka njuta av de här kyliga dagarna ändå,-14. Våren knackar snart på dörren, snabbare än vi tror.
Att åka skridskor minns jag med ett stort leende, kul. Vi hade en skridskobana inte långt från där jag växte upp oj vad vi åkte, runt, runt, runt.

Igår åkte vi ner till Söderköping. Hade en känsla av att det skulle bli askallt men inte då, glad överraskning. Inte var det mycket snö heller att skotta från taket. Solen sken vackert, Söderköping visade sig från sin bästa sida än en gång. Rofylld och väldigt behagligt att vara där nere. Nu börjar jag snart nedräkningen, mindre än 3,5 månder kvar.

Umedalen, där möttes mina föräldrar, båda jobbade inom området och kärlek uppstod. Glad är vi för det, vi är resultat av deras djupa kärlek. Däremot bodde vi aldrig inom området, vi bodde på Västerhiske, först i ett äldre hus, när föräldrarna renoverat det huset klart var det dags att bygga ett nytt egnahem och när det sedan var klart tog de nästa steg och flyttade söderut, jag hade precis fyllt 5år då.
Kram till dig Maria från Elisabeth

Svar: Vad härligt det lät när du berättar om din skridskoåkning! Jag kan riktigt se lilla Elisabeth åka runt på isen!
Ja lite tänkte jag på dig när jag skrev att en del inte gillade vintern. Men jag vet flera andra som absolut inte vill ha kallt och snö! :-)
Nu verkar det bli varmare framöver och det tycker jag låter bra! Så länge det inte blir halkigt istället!

Ja just det! Du har nog nämnt tidigare att det var Västerhiske som du bodde på.
Men jag förstår dina kompisars eller snarare deras föräldrars rädsla för området kring Umedalen för det hade ett dåligt rykte och många var rädda för att vistas där. Men du som ibland lekte i området då du var liten har ju erfarenhet av området och kan intyga att rädslan var överdriven!
Vilken tur att dina föräldrar möttes på jobbet! Annars hade jag inte haft en trevlig bloggvän som heter Elisabeth! :-)

Roligt att du gladdes åt min vinterpromenad! Nu när temperaturen blir lite snällare så kommer jag nog att kunna vara ute lite mera!
Bara en vecka kvar av januari. Snart är februari här och vi går mer och mer mot våren!
Härligt!
Ta hand om dig och ha en fin kommande vecka!
Kram
Maria

2016-01-18 | 17:08:50
Tezz på Endeavour säger:

Hej hej!
Nej jag kan inte påstå att jag gillar vinter. Men jag har bestämt mig för att lägga gnället på hyllan, det finns värre saker. Som min vän här som förlorade sin ena son för 12 år sedan i en hemsk olycka. Nu sitter han och vakar vid sin andra son, som är döende i cancer. Så vad har jag att gnälla om. Inget! Utom att jag har värmeproblem ombord, det är lite jobbigt, men jag försöker åtgärda det.
Vackra bilder du bjuder på.
Varm kram i vinterkylan

Svar: Men fy vad jobbbigt! Ja ibland känns ens gnäll som små bagateller när man hör såna saker! Vad livet kan vara hårt ibland! Det är så många som har det så tufft! Många som inte heller berättar hur de egentligen har det. Men när de väl gör det, ja då känns det som att man nog ändå har mycket att vara tacksam för!
Förhoppningsvis får du det lite varmare ombord framöver!
Kram
Maria

2016-01-18 | 20:35:00
Bloggadress: http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: