Blåst på strömmen.

Kommentarer
Erik N.. säger:

Lärde mig av tidigare år och avbrott, att ha rikligt med T-röd till stormköket, och fylla fotogenkaminen. Friskt vatten får jag vackert hämta från sjöarna intill, om jag inte tänker till när stormen tilltar... Då går det ju att fylla upp ett par hinkar filtreratvatten redan på morgonen!
Här blev vi utan ström mellan 15-19snåret. Luftvärmepump, vattenpump, mobilladdare, frys och spis ville inte samarbeta längre! (Skall sätta bilbatteriet på laddning,för säkerhets skull. Om det fortsätter blåsa.)
I lägenheten hemma, är alltid laddat med fotogenkök/ mat i en väska, dokument samt laptop i nästa och varma ombyten/ pass i tredje. Kniper det i tätorten, finns det fler att krypa ihop med. Ändå är beredskapen ofta sämre. Stenhus blir också kalla vintertid.

Svar: Rödsprit har vi hemma så hade det blivit ett längre strömavbrott hade vi startat spritköket. Men jag gillar inte att använda det inomhus och stormar det ute så känns det inte bra att elda i det ute heller.Men efter förra långa strömlösa händelsen då vi var strömlösa i flera dagar så skaffade vi också oss en fotogenvärmare. Så blir det ett långvarigt strömavbrott på vintern så klarar vi oss ett bra tag.
Mat brukar alltid finnas i frys och matkällare så vi klarar oss nog ett tag!
Vatten får vi i ledningen från kommunen så det är inget problem vid strömavbrott. Vi har vatten i sjön också men det vill vi inte dricka.
Någon väska som är laddad med diverse har vi inte. Något pass som är giltigt har ingen av oss men det är inget som bekymrar oss.
Det känns inte som vi lever i ett land där vi behöver vara beredda på något som inträffar så snabbt.
Men huvudsaken att man själv känner sig lugn och trygg, så självklart ska man göra så som man själv tycker känns bäst!
Maria

2016-06-09 | 02:17:40
Bloggadress: http://nystartvid40.blogspot.se/
Ann säger:

Oj, så det blåst senaste dygnet! Åska och oväder också, men nu är det sol fast kallt. Bara 7 grader i morse. Hoppas att ni fått tillbaka strömmen nu!
Ha det fint!
Kram, Ann

Svar: Åska har vi sluppit. Skönt det iallafall! Det räcker med kylan och blåsten!Strömmen är tillbaka och livet blev genast så mycket enklare!
Hoppas du har det fint trots det trista vädret!
Kram
Maria

2016-06-09 | 13:06:41
Bloggadress: http://erikslundsliv.blogspot.se
Elisabeth säger:

Inte kul att känna sig blåst!!
Vem vill bli det frivilligt? Efteråt känns det nog ändå bättre att bli blåst av vädrets makter än av någon annan livs levandes person. Inget av fallen är något drömscenario hur som helst. Sårbart när elen försvinner man är aldrig förberedd när det händer.
Hoppas nu att ni fått tillbaka strömmen och att kyl och frysvaror klarat sig och även trädgårdens alla växter förstås.
Sol här hos oss om än men med lite kyliga nordanvindar.

Kram från Elisabeth

Svar: Ja absolut! Att bli blåst av en person känns inte bra alls!Men man känner sig onekligen så otroligt maktlös över vädrets makter! Det är bara att gilla läget hur mycket man än ogillar det!
Vi klarade stormen riktigt bra! Kylan håller sig kvar i kylen och frysen rätt länge ändå!
Och trädgården är förhoppningsvis helt ok också!
Nu längtar jag efter lite mera värme men det kommer väl tillslut.
Men det kanske dröjer...
Om man går efter Urban, Vilhelmina och Blenda så skulle juni bli otroligt blåsig och det stämmer då hittills. I så fall det stämmer så kommer värmen i slutet på juli och fortsätter i augusti. Men hoppas värmen kommer tidigare än så! :-)

Hoppas solen fortsätter lysa där du är!
Kram
Maria

2016-06-09 | 14:03:17
Eva säger:

Har hört om ovädret hos er, hoppas strömmen kommer snart. Inget fungerar utan ström, vi är sårbara. Tur att det inte är isande kall vinter. Vi har både vedspis och kamin så vi klarar att fixa lite mat när vi blir strömlösa. Men vatten blir man snart utan eftersom pumpen inte heller funkar.
Hoppas allt ordnar sig fort!
Kram Eva

Svar: Det har ordnat sig! Vi fick tillbaka elen!Vedspis hade vi absolut haft om vi flyttat in i efter att ha själva sökt hus.
Men nu blev det så att vi tog över svärmors hus och där fanns tyvärr varken kamin eller vedspis.
Man är ganska sårbar utan el! Nu hade vi tur, vi var bara utan el i ca 14-15 timmar och inte är det ju så kallt ute.
Vatten, åtminstone kallt får vi via kommunen men varmvatten får vi från vår varmvattenberedare.
Usch! Gillar inte när det blir sånt här väder!! Men förutom att det är så in i norden kallt så har det slutat blåsa och det känns bra!
Hoppas du har det bra Eva!
Kram
Maria

2016-06-09 | 20:09:25
Bloggadress: http://vardagochfint.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: