Billig färg är inte alltid billig!

Kommentarer
Birgitta säger:

Ja du....det där med färg! Oj vad vi funderade på färg när vi bestämde oss för att byta ut hela fasaden på vårt hus. Då hade vi ju möjlighet att välja både annan kulör och färgsort.....men som du vet slutade det med att vi valde den traditionella falurödfärgade slamfärgen.
Konstaterade då vi skulle köpa färg att det finns många olika sorter av slamfärg också.....eller om det nu är samma typ av slamfärg vet jag ju inte även om de heter Falu vapen rödfärg eller något annat. Vi köpte i alla fall sorten "Falurödfärg" som de säljer i de lite dyrare färgaffärerna fast vi köpte den på Ö&B som har precis samma sorts färg fast ett billigare pris. Tycker nog att det här med färg är en djungel vare sig det gäller färg för utebruk eller inomhus miljö.....för att inte tala om alla kulörval man kan göra!!!!
Heja ni som kämpar på med skrapande och målande! Även om det är en liten del i taget så är den delen i alla fall klar när den är klar :-)
Soliga kramar!
Birgitta

Svar: Slamfärgen måste man visserligen bättra på oftare. Men att istället slippa en massa förarbete med skrapning gör att jag hellre skulle välja den!Det var säkert klokt att byta ut fasaden. Nu har ni en hållbar yta på huset och när det blir dax för ny målning blir det ju så mycket enklare än storjobbet ni nu gjort!

Färgdjungeln är verkligen snårig och svår! Vilken sort? Vilket märke? Vilken färg? Vilken kulör på färgen?
Vi målade själva huset då vi just flyttat in och det var många frågetecken innan vi hade gjort vårt val!
Då var det enklare med ladugården som självklart skulle vara i faluröd färg iallafall!

Heja ni också Birgitta som kämpar på med ert hus!
Soliga kramar till dig med!😊
Kram
Maria i huset mellan skogen och sjön

2018-08-10 | 11:47:37
Bloggadress: http://vithortensia.blogspot.se
Erik N. säger:

Kämpar på med mina fönster. Det enda som återstår är att återgå till linoljefärg! Plastfärgerna bara spricker upp och remsar sig.
Bekanta har har villa i stan, där hela fasaden bubblar sig som tjockpannkaka.. Bedrägeri! Knappast miljövänligt i längden. Mormors morfar rörde ihop sin egen husfärg och snöt samt svettades rött hela somrar.

Svar: Ja det är verkligen trist med den dåliga kvalitén på färgen! Som du säger inte alls miljövänligt heller!
Maria i huset mellan skogen och sjön

2018-08-10 | 14:01:15
Bloggadress: http://https://nystartvid40.blogspot.com/
Rosor och ruiner säger:

Ja, man får väl ofta vad man betalar för, och billigt är inte alltid billigt i längden.
Va duktig du är som målar varje dag! Det är tålamod det!
Läser ditt förra inlägg och småler, skulle ha kunnat skriva det själv (och har nog gjort det en gång tror jag) frågar mig också om jag är så tråkig som inte vill en massa... nej hemma med nära och kära är bäst!

Ha det gott!
Kram Gunilla

Svar: Tack Gunilla! Men det är inte så avancerat som det låter för ibland blir det bara en enda bräda som blir skrapad, ibland två och sen blir det inte många brädor målade heller. Klarar inte så mycket då min hand fortfarande är så dålig och ryggen gillar väl inte min sysselsättning heller, men även om det blir lite åt gången så går det ju framåt!😊 Huvudsaken en vägg blir målad i år. Eller en halv, eftersom den andra halvan redan är målad!Vad härligt att höra att det är fler som tycker att hemma är bäst och som inte tycker att en massa äventyr lockar!
Ha det så fint
Kram
Maria i huset mellan skogen och sjön

2018-08-13 | 21:35:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: