Goda chokladkakor och änglar



TWO TIMES CHOCOLATE COOKIES
(de mörkare kakorna i burken)
100g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
Låt smöret ligga framme ett tag så att det får rumstemperatur, vispa det mjukt tillsammans med socker. Knäck i äggen och vispa det till en smet. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten, blanda samman till en smidig deg. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda snabbt ner den i degen.
Dela degen i 24 bitar ( jag gjorde dem mindre så för mig blev det fler) och rulla dem till bollar. Lägg ut på en plåt och grädda i 175 grader i 12-15 minuter.
CHOCOLATE CHIP COOKIES
Låt smöret ligga framme en stund så att det blir mjukt. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen lätt. Blanda i farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp till en smet. Rör ner det mjuka smöret.
Häll i havregryn och blanda ordentligt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt.Tillsätt mjölblandningen Arbeta ihop degen.
Hacka chokladen grovt och blanda ner den.
Klicka ut kakor av degen (ev. med hjälp av 2 skedar) på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på plåten
Koka en kanna kaffe ät, och njuuut! :)