Gott bröd som är enkelt att baka! :)

1dl ljus sirap
3dl grahamsmjöl
1tsk bikarbonat
3dl vetemjöl
1dl russin
Rör ihop fil och sirap. Blanda med de övriga ingridienserna till en kletig smet och häll i en smord och bröad avlång sockerkaksform.
Grädda i 150° i ca 1timme.
MOROTSBRÖD I LÅNGPANNA
225* i ca 15-20 minuter
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 dl flytande margarin
2 morötter (ca 200g)
1 äpple
1 tsk salt
3 msk socker
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrö
1 dl havrekli
6 dl dinkelmjöl
ca 6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
Blanda alla torra ingredienser.
Skala och riv äpple och morötter fint.
Värm mjölken till 37 grader
Smula jästen i en degbunke och lös upp jästen med mjölk och margarin.
Häll ner de rivna morötterna och äpplet
Häll på torrvarorna och blanda till en smidig deg. Arbeta degen 2-3 minuter med maskin.
Använd ev extra mjöl.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Kör sedan några extra varv i maskinen.
Smörj en djup ugnsplåt och häll ut degen på plåten. Platta ut degen med händerna eller använd kavel.
Skär degen i lagom stora bitar ca 16 -20 st.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Tag ur brödet ur långpannan och låt svalna på galler med bakduk över .
Lycka till! :)